Werkwijze

Betrokken en professioneel

Bij Van Essen Advocaten hechten we veel waarde aan betrokkenheid, bereikbaarheid, transparantie en professionaliteit. Onze werkwijze kenmerkt zich daarom door deze eigenschappen.

We luisteren goed naar onze clienten en proberen met hen mee te denken. Niet te snel een oordeel klaar te hebben maar altijd te kijken naar de voor cliënt beste, snelste en meest betaalbare oplossing.

Hierbij proberen we altijd net iets harder te werken dan anderen en verder te kijken dan de gangbare wegen.  Dat kan betekenen dat we in overleg met u op locatie gaan kijken, deskundigen inschakelen en alternatieve routes bedenken om de zaak tot een goed einde te brengen.  We leggen iedere stap die wij zetten goed uit in normale begrijpelijke taal.

Wij houden onszelf verder scherp door lid te zijn van verschillende vakverenigingen op gebied van onze specialisaties. We volgen verder cursussen en houden onze vakliteratuur goed bij. Wekelijks bespreken wij binnen kantoor met elkaar de nieuwste ontwikkelingen op de verschillende rechtsgebieden en maken van elkaars expertise gebruik om tot oplossingen te komen.

Met een advocaat van Van Essen Advocate aan uw zijde bent u verzekerd van de best mogelijke bijstand in al uw juridische kwesties. Advocaten van Van Essen Advocaten gaan tot het uiterste om voor u het beste resultaat te behalen.

Media

Ons kantoor heeft ruime ervaring met de media. We worden met regelmaat gevraagd om onze deskundigheid te geven op actuele zaken en ontwikkelingen. Zowel voor tv, radio alsook geschreven pers. Ook benaderen wij de media indien dit in het belang is van uw zaak. Dit doen wij uitsluitend met uw toestemming.

Zo trad mr. Van Essen op in verschillende programma’s waaronder Pauw en Witteman, Jinek, Knevel en Van den Brink, RTL Z in zaken, Goedemorgen Nederland, RTL Late Night, RTL Boulevard en Pro Deo. Artikelen over haar werkzaamheden verschijnen onder meer in het AD, Parool, NRC, Volkskrant en tijdschriften als Nieuwe Revu.

Ook begeleidt en traint Mr. Van Essen cliënten maar ook professionals die gevraagd of ongevraagd met de media in aanraking komen.

Internationaal en digitaal

Van Essen Advocaten ziet de wereld steeds sneller, internationaler en digitaler worden. Zij houdt deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en verwerkt deze steeds weer in haar werkwijze.

Zo treden wij steeds vaker op in andere (vaak Europese) landen waarbij we meestal samenwerken met een of meer advocaten uit die landen. Ook reizen we met regelmaat af naar andere landen voor besprekingen met cliënten die zich prettiger voelen bij een bezoek van een van onze advocaten in eigen land.

Met het oog op de digitalisering en beveiliging, ontvangen en verspreiden wij dossiers en overige communicatie zoveel mogelijk digitaal.

Consulten

Wij raden nieuwe cliënten vaak aan om eerst een consult te plannen met een van de advocaten van kantoor. Tijdens dit consult kan uw kwestie goed worden besproken. Vaak kan dan ook direct worden gemeld wat uw mogelijkheden zijn en de bijbehorende (vervolg)kosten, zodat u na dit consult rustig kunt bekijken wat u wilt zonder direct aan een advocaat vast te zitten. Ook komt het herhaaldelijk voor, dat een deel van dit consult al kan worden gebruikt voor het oplossen van uw probleem.  Bijvoorbeeld door het schrijven van een sommatiebrief. Of het voorbereiden van uw verhoor bij de politie. 

De consulten kunnen worden gepland op kantoor, telefonisch of via Skype. Ons secretariaat helpt u graag met het kiezen van de juiste advocaat en het plannen van een consult. Zo nodig lukt dit nog diezelfde dag.

De kosten voor een consult hangen af van de duur van het consult en het uurtarief van de desbetreffende advocaat. Deze kosten kunt u vooraf via de bank of contant op kantoor voldoen.

Op deze manier weet u vooraf waar u financieel aan toe bent en hebt u op korte termijn deskundig advies en hulp.

Tips en feedback

Uiteraard staan wij überhaupt altijd open voor tips en feedback op onze werkwijze! Mailt u deze vooral naar info@vanessen-advocaten.nl.