Bopz-maatregelen uitgelegd

Marielle van Essen is de BOPZ-advocaat met kennis van uw rechten bij dreigende inzet van BOPZ-maatregelen. Bij dreigende inzet van BOPZ-maatregelen  spreekt advocaat in Amsterdam Marielle van Essen uitvoerig met haar cliënten en desgewenst hun familie over de alternatieve mogelijkheden van een gedwongen opname.

Zoektocht naar alternatieven

De Wet BOPZ regelt niet enkel gedwongen opnamen zoals rechterlijke machtigingen en ibs maar ook meer ambulante zorg dan wel opnamen op basis van vrijwilligheid. Bij een acute opname, IBS geheten, in de psychiatrie hebben cliënten recht op bijstand van een gespecialiseerd BOPZ-advocaat naar keuze.

Deze advocaat legt de verschillende BOPZ-maatregelen en de BOPZ procedure uit en luistert naar de wens van haar cliënten. Met Marielle van Essen als BOPZ-advocaat heeft u een luisterend oor aan uw zijde en iemand die vecht voor uw recht.

BOPZ-opname zo kort mogelijk.

Voorts blijft Marielle van Essen desgewenst betrokken bij het verdere verloop van de verschillende BOPZ-maatregelen . Alle mogelijkheden worden besproken en onderzocht. Bij eventuele verzoeken om verlenging of gedwongen medicatie staat Marielle van Essen u opnieuw terzijde.

Voor een helder gesprek over uw rechten en mogelijkheden in een BOPZ procedure neemt u contact op met BOPZ-advocaat Van Essen.

U leest hier de mogelijkheden van de BOPZ-advocaat.