Levensdelicten (moord/doodslag)

Levensdelicten zijn in de wet onderverdeeld in moord en doodslag. Er is sprake van moord indien men een ander opzettelijk en met voorbedachten rade van het leven berooft. Op moord staat de hoogst mogelijke straf, te weten: een gevangenisstraf van 30 jaren of een levenslange gevangenisstraf.

Er is sprake van doodslag indien men een ander opzettelijk van het leven beroofd. Anders dan bij moord is er bij doodslag geen sprake van voorbedachten rade. Op doodslag staat een maximale gevangenisstraf van 15 jaren.

De hiervoor genoemde straffen die staan gesteld op levensdelicten, volgt dat het een ander ontnemen van het meest fundamentele recht – het recht op leven – in het Wetboek van Strafrecht wordt aangemerkt als een zeer ernstig misdrijf.

Indien u zo’n ernstig verwijt wordt gemaakt, is het van essentieel belang dat u wordt bijgestaan door een advocaat die is gespecialiseerd op dit gebied.

Van Essen Advocaten heeft deze ervaring en kennis in huis! Mr. Van Essen heeft zeer onlangs nog een vrijspraak behaald in een zeer complexe en langdurige moordzaak.

Lees hier het artikel over deze moordzaak.

Wordt u verdacht van moord of doodslag en wilt u een advocaat met ervaring? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij staan u bij!

E-mail contact: info@vanessen-advocaten.nl
Telefoonnummer: +31 (0) 203080085